Η ιστορία της ΒΙΜΑ ξεκινά 3 γενιές πριν όταν το 1923 οι ΑΦΟΙ ΜΑΖΛΟΥΜΙΑΝ ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μηχανουργείο στην οδό Βατικιώτου 1 στο κέντρο της πόλης. Με τα μέσα της εποχής εκείνης κατορθώνουν να υποστηρίξουν πλήρως τις βιοτεχνίες και οικοτεχνίες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βορείου Ελλάδος.

Τα χρόνια περνούν τελειώνει ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος και ο απόγονος Βαρτάν Μαζλουμιάν μεγαλωμένος μέσα σε μία οικογένεια που ειδικεύεται στην μηχανουργική τέχνη αποφασίζει να ασχοληθεί με την εμπορεία σιδηρικών και οικοδομικών ειδών. Έτσι ιδρύει την ΒΙΜΑ το 1956 με έδρα τη Θεσσαλονίκη οδός Οδυσσέως 1-3 στο κέντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος εκείνης της εποχής.

Η εταιρία χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, εγκαθίσταται σε καινούργιες εγκαταστάσεις, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 151, επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλη την Βόρειο και Κεντρική Ελλάδα αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της σε μία εποχή που η χώρα εκ βιομηχανοποιείται και αναπτύσσεται οικονομικά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο Βαρτάν Μαζλουμιάν που συνεχώς ταξιδεύει στην Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον ανήκει στην βιομηχανία κατεργασίας μετάλλου, βλέποντας ταυτόχρονα την ίδρυση σημαντικών βιομηχανικών μονάδων σε όλη τη χώρα. Παίρνει λοιπόν τη μεγάλη απόφαση να στρέψει το ενδιαφέρον της εταιρίας του στη διάθεση κοπτικών εργαλείων, οργάνων μέτρησης ακριβείας και μηχανημάτων κατεργασίας μετάλλων.

Τολμά το πρώτο ταξίδι στην μακρινή Ιαπωνία και παίρνει της πρώτες αντιπροσωπείες του είδους. Τα καινούργια είδη κάνουν πάταγο στην κατεργασία του μετάλλου που ως τότε γίνονταν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Ταυτόχρονα μεριμνεί για την σωστή παρουσία της νέας τεχνολογίας με επιδείξεις από μηχανολόγους σε εργοστάσια και βιοτεχνίες.

Η ΒΙΜΑ μεγαλώνει, θεωρείται από πολλούς η πρωτοπόρος εταιρία στον χώρο, όταν με την ενίσχυση της από τους Υιούς του ιδρυτή, Ιωακείμ και Χορέν Μαζλουμιάν ξεδιπλώνει το φτερά της σε νέους ορίζοντες.

Η εποχή της ηλεκτρονικής εισβάλει δυναμικά στον κλάδο της μεταποίησης του μετάλλου. Τα πρώτα CNC ( Ηλεκτρονικά Μηχανήματα ) Τόρνοι – Φρέζες έρχονται στην Ελλάδα.

Η ΒΙΜΑ σεβόμενη τις αρχές του ιδρυτή της – εισαγωγή και εμπορεία μόνο της κορυφαίας ποιότητας – διαθέτει στην αγορά πρώτα τα μηχανήματα της εταιρίας VICTOR TAICHUNG από την TAIWAN και κατόπιν αναλαμβάνει την διάθεση και την τεχνική υποστήριξη για Ελλάδα και Κύπρο της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρίας στον κόσμο CNC μηχανημάτων της ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΥΑΜΑΖΑΚΙ ΜΑΖΑΚ.

Το 1999 εγκαινιάζονται οι νέες μεγάλες εγκαταστάσεις της ΒΙΜΑ στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσ/νίκης όπου μέσα σε 1600 τ.μ. παρουσιάζεται η πιο σύγχρονη τεχνολογία CNC μηχανών, συμβατικών μηχανών, κοπτικών ειδών, οργάνων μέτρησης και μετρολογίας.

Η ΒΙΜΑ δημιουργεί νέα κέντρα πωλήσεων στο Βόλο ( 1992 ) στην Αθήνα ( 2003 ) ενώ στους πελάτες ανήκουν πολλές εταιρίες στην Κύπρο και τις Βαλκανικές χώρες.

Το 2016, με τη συμπλήρωση 60 χρόνων παρουσίας στην Ελλάδα, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδυτικές της κινήσεις και την αναβάθμιση των σημείων πώλησης όταν η 3η γενιά, Υιοί του Ιωακείμ Μαζλουμιάν, Βαρτάν Μαζλουμιάν και Γιώργος Μαζλουμιάν εισέρχονται δυναμικά στον χώρο επεκτείνοντας τις αγορές εκτός των συνόρων.
Η εταιρεία παίρνει πλέον σαφές προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της διατηρώντας σε πρώτη θέση την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της καθώς οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες, η καινοτομία και η τεχνολογία έχουν γίνει συνώνυμο της ΒΙΜΑ. 

 

Η επιτυχία της εταιρίας βασίζεται σε ένα απλό μα πολύ σημαντικό συνδυασμό :  Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον πελάτη.

 

Έχει το “KNOW HOW” στην κατασκευή εξαρτημάτων και όχι μόνο, ξεκινώντας από την διάθεση των κατάλληλων μηχανών, κοπτικών εργαλείων και τεχνικής υποστήριξης μέχρι την παραγωγή του τελικού προϊόντος, γεγονός που μόνο η ΒΙΜΑ προσφέρει σε αυτόν τον χώρο.

Προστέθηκε στη wishlist
Προστέθηκε για σύγκριση

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies ώστε να παρέχουμε

καλύτερες υπηρεσίες και βελτιωμένη εμπειρία στους χρήστες μας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα cookies εδώ.